Tuesday, June 2, 2009

kena block?? dem!...



waduh2..
hari ni upacara memblock segala kategori website yg tak diingini oleh pihak opis..
semua pon kene block nih..

nasib baik ler blogger site ni tak kene block jugak..
bisa gamat sih kalu kene block jugak.. haha

TAPII!!
nasib baik ler teknologi itu indah..
sentiasa membantu dikala kesusahan.. haha..
ok.. kat sini aku nak share satu solution utk mereka2 yg nak langgar polisi opis2..
hahaha... (Gelak puashati!)

satu perisian yg tidak asing lagi buat penggodam2 dan pelayar2 internet yg agak advance.
Ultrasurf
. Satu perisian yg sememangnya superb!



ok.. pengenalan Ultrasurf.. secara lebih kurang ler aku cite k.. software ni dah lama sebenarnya.. dah masuk version ke 9 dah pon.. memang berbakat utk melepasi firewall atau apa2 blocking software yg digunakan oleh company2 utk menaikkan taraf kualiti pekerja.. (kononnya..)

Download Ultrasurf di sini! --> Ultrasurf

nak guna senang aje.. download.. n run! tak perlu install dan bersaiz kecik.. (around 420kb!!) simpan dlm pendrive aje la.. ok.. utk pengguna browser internet explorer.. just run Ultrasurf kemudian bukak internet explorer dan surfing mcm biasa.. tapi bagi pengguna firefox.. ada sikit konfigurasi yg perlu dibuat.. (sikit je..)

Untuk Mozilla Firefox user, perlu tukar proxy configuration :

* * Bukak Firefox
* * Select Tools - Option - Advance - Network - Connection Setting
* * Select Manual Proxy Configuration
* * setkan HTTP Proxy : 127.0.0.1 Port : 9666
* * Select 'Use this proxy server for all protocols'
* * dan klik OK

ataupon.. download je firefox add-on ni...

klik sini---> Ultrasurf Add-on

ok.. selamat mencuba!

-
kalu ade software yg opis korang guna n boleh block ultrasurf ni bagitau aku k? hehe

4 comments:

aim-a said...

wow.menarik.esok cube.opis aku blog utube.huhuhu

encik big said...

sila2.. sharing is caring.. hehehehe..

Anonymous said...

nape nak dowload nie pun xleh....

encik big said...

anonymous : mgkn website itu juga dah diblock oleh firewall tmpt anda.. cuba download di tempat lain.. e.g : rumah, CC, kedai mamak or mane2 tmpt yg leh access tenet.. :)