Friday, November 26, 2010

err.. aku tak paham.... =_=''

burp..! alhamdulillah.. 
kenyang sudah menikmati ayam goreng mekdi untuk juadah makan tghari yg kelam kabut.. hehe..

okess.. nak kongsi sket dengan silent reader kat blog aku ni... 
satu perkara yang boleh kata tiap² hari la duk main² kat kepala otak aku.. yes! setiap hari ok..

cite pasal kawen...


first of all.
aku akui.. aku bknlah photographer yg hebat untuk merakam sesuatu aksi atau majlis jika dibandingkan dengan barisan professional photographer yang sanggup meredah hutan atau ke mana² dalam apa cuaca sekalipun demi mencari sesuap nasi.. tapi aku cuba sedaya upaya untuk memenuhi kehendak client..

ok ok.. aku bkn nak cite pasal tu pon.. tu intro² je.. hehe..
ape aku nak kongsi ni pasal budget untuk majlis kawin..
ye.. aku faham bila ada sesetengah client aku ade berkongsi.. untuk sesuatu majlis..  
even majlis tu simple pn tetap guna belanja besar.. aku faham.. dan aku sentiasa cuba faham masalah mereka.. aku akan cuba bertolak ansur tentang urusan harga bagi pakej fotografi.. 
TAPI!! 
yang aku heran dan taktaunakcakapape bila.. ade yang sanggup berhabis beribu² ringgit malaysia untuk pakej pelamin + make up + baju (3-4 pasang) + red carpet + hiasan² meja + arch + bla bla bla segala tapi bila aku bagi harga beberapa ratus untuk pakej fotografi merakamkan semua tu untuk memori diorang cakap mahal.. 
oh dengg~! 
ni yang aku betul² tak paham.. come on la.. aku bukan nak blame sesape pasal tanak amik service aku.. tapi aku kurang faham (sbb aku lom kawen..) kenapa orang sanggup berhabis beribu² ringgit malaysia untuk perkara yang digunapakai dalam masa sehari tapi amat² berat nak spend untuk perkara yang akan jadi memori untuk bertahun²...

encikbig - mungkin ada yang lebih arif.. sila komen ye..

2 comments:

Afzan Rahman said...

comelnye belog ni...hehehe ^^,

✿....rossa alina....✿ said...

hehehe..cian encik big eh??kuikuikui..