Monday, December 13, 2010

pagi keluar - main panas - petang balik..


fuhhh... terasa perit je muka aku neh.. hari ni matahari sangat terik.. 
yup.. seharian aku berjemur ala² omputeh.. hadehh..
ok ok.. ini hari.. pagi2 lagi aku dah kuar rumah.. 
join photoshoot muslimah anjuran sarah hata..
aku pn tak knal sarah hata ni.. just dpt invitation thru Facebook..
lepas duk borak² ngan Mas.. kitorg pn join ler photoshoot event td..
mmg tersangat la ramai.. 50 group! 1 group 3 org.. *kirasendiri..
oh.. lupe nk knalkan teammate aku.. Make-up Artist (MUA) kitorang Mas dan model kitorang Aisyah yang memang sgt kental dan kuat semangat walaupon kene direct² dgn art director pada hari kejadian (Tuan Burt selaku founder photospeare) .. 

Mula² sampai sana.. aku agak berdebar gak arr.. 
Mas mmg aku dah knal.. *~walaupon baru je jumpe skali..
huhu..
Aisyah tu mmg aku tk pnah jumpa.. so.. agak risau jugak la..
mane tau kot² susah nak bekerjasama... tp rupanya.. lepas ta'aruf lebih kurang.. 
rupanya semua pon same je.. gila² kiut omputeh kate.. haha!
memula start ngan registration.. ok.. takde masalah.. 
then amik baju sponsor.. (aku agak terkilan sebab rasa mcm *~kenapa baju team aku mcm kurang menyerlah dari kumpulan2 lain yang mcm gila2 babeng beterbangan bebas ke awan gitu..)
aku perasan mcm teammate aku pn agak upset lepas tgk baju tu..
tapi.. yg aku suka...!
semua buat² tak tau je..
*~korg jgn nak tipu aku ckp korang ok ngan baju tu kan.. huhu...
sesi make-up oleh cik mas bjalan dengan lancar sampai aku tak tau nak buat apa selama lebih kurang sejam setengah.. 
pastu kitorg start dgn group photo..  
*~aisyah tak abih² nak mekap aku.. ok.. sila sila.. ekeke :p
then start la sessi photoshoot.. 
dan secara tiba² otak aku tepu.. takde idea.. ohh.. demmm! 
aku layankan aje ape yg terlintas.. tapi aku btl² takleh fokus.. 
sampai la dekat² nak abih sesi photoshoot baju sponsor tu Tuan Burt sampai..
dengan sket arahan dan bantuan dari Tuan Burt.. aku troskan photoshoot tu.. 
selesai sesi baju sponsor.. sambung plak ngan sesi photoshoot baju wardrobe sendiri.. 
byk pasang gak Aisyah bwk.. lepas tgk² baju tu.. aku decide nak guna jubah kaler kuning.. (aku agak rabun kaler.. so aku tatau nk ckp kaler ape tu.. huhu..)
sambil² nak menunggu Aisyah salin baju.. 
Mas tiop belon utk prop... *~anda mmg berbakat tiop belon! ^^
utk sesi dua ni.. aku agak enjoy walaupon mase tu matahari tersangat2 terik tapi dgn idea2 menarik Tuan Burt.. bantuan lighting dan mekap yg aku sgt suka.. aku layan kan jugak.. walaupon pinggang tak larat + letih + lapar + dahaga kasihsayang + panas terik.. ok.. 

hmm.. jap jap.. aku sebenarnye nak ckp aku letih gile hari ni.. tu je.. yang aku merapik panjang2 ni kenapa??! huh~ ni la org kate.. pantang dpt keyboard.. merapik tak habih2.. dah dah..!! gi tdo! yang korang ni pon same! gi tdo la.. buat ape tak tdo lagi malam2 gini??! huh! hahaha..

ok ni satu gamba aku share.. yg lain² nnt tgk kat photoblog aku ye.. hehe..



encikbig - letih tapi sgt enjoy bekerja bersama korang!! thanx Burt , Mas & Aisyah..

3 comments:

cik mas.. said...

my balloon..yeayyyy...~

ceylaphotography said...

cantik pic ni..akusukeee.hehehe

afsyaBIZ.net said...

big...terima kasih!
From: Aisyah Minhad